Marketing

Mi pomažemo klijentima da rastu brže od tržišta

 

Brendiranje

Mi pomažemo kompanijama da definišu dobrobiti i iskustva koja brendove čine relevantnim, prepoznatljivim, i kredibilnim, da razviju strategije za diferenciranje brendova kroz superiorno pozicioniranje u odnosu na konkurenciju. Ovo često podrazumijeva repozicioniranje izgrađenih brendova ka boljem zadovoljenju potrošačevih potreba.
Koja je naša metodologija? Kombinujemo dokazane tehnike (kvalitativne i kvantitativne metode) sa iskustvom (studije slučaja, referentni slučajevi) kako bismo pomogli u kreiranju prepoznatljivih brendova i zanimljivih brend arhitektura.

Takođe, ono što brend obećava mora biti isporučeno na svim mjestima na kojima se kontaktira sa potrošačem, kako onlajn, tako i oflajn. BePositive asistira kompanijama u specificiranju onoga što organizacija mora uraditi u cilju obezbjeđivanja konzistentnog brend iskustva svojim potrošačima.

Digitalni marketing

U današnjoj eri digitalizacije, upotreba modernih tehnologija i ključne transformacije marketing strategija i operacija su esencijalne za postizanje rasta. Dalje, izgradnja vaše kompanije kao uspješne priče znači urediti je na način da je orijentisana prema potrošačima, utvrditi strukture i procese koji bolje povezuju marketing sa ostatkom biznisa, i jačanju efekasnosti&efektivnosti kroz upotrebu digitalnih marketing mogućnosti.
Možemo vam pomoći kroz niz usluga, uključujući:
• Realizaciju veće prodajne produktivnosti i jačanje ostalih performansi kroz digitalni marketing putem integrisanja potrošačevog iskustva na svim kanalima (na primjer, lice u lice, preko telefona), podrškom prodaje za manje vrijedne transakcije, i kreiranjem novih modela usluge.
• Kontinuiranim obezbjeđivanjem novih i praktičnih rješenja i rad sa klijentima da naprave duboke, transformacione promjene koje će omogućiti izradu i primjenu novih strategija.
• Dizajniranje odgovarajućih biznis modela koji razvijaju nove mogućnosti, koje mogu biti novi proizvodi i usluge ili nove forme medija koje bolje angažuju i prisvajaju onlajn posjetioce. Takođe dizajniramo radikalno nova potrošačka iskustva koja podstiču veću tražnju u odnosu na postojeću ponudu.

Event menadžment

BePositive obezbjeđuje cjelokupno planiranje događaja i konsultaciju. Mi vam pomažemo da aranžirate određeni proctor I planirate uspješan događaj u okviru vašeg budžeta. Asistiramo oko svih detalja vezanih za događaj, uključujući ketering, dekoraciju, audio-vizuelnu opremu, kao i profesionalne video i foto usluge.
Planiramo i organizujemo akademske, društvene i kompanijske događaje i konferencije. Održavamo razne vrste događaja, od seminara do javnih konferencija, otvaranja prodavnica i kompanija.

Istraživanje iskustva potrošača

Koncept bogatog potrošačevog iskustva je u srcu svakog biznis modela koji organizacije želi da primijeni. Mi se združujemo sa klijentima da otkrijemo i istražimo njihova vjerovanja, stavove i motivacije koji zajedno određuju ponašanje potrošača tokom procesa odlučivanja o kupovini. Uz pomoć odgovarajućih pristupa, alata i tehnika koje su u skladu sa različitim perspektivama potrošačkih trendova, makroekonomije, industrijskih struktura, mi pomažemo klijentima da generišu potpun pregled njihovih potrošača- pregled koji podstiče inovaciju, otkrije obećavajuće izvore rasta i pomaže razvoju uspješnih proizvoda i brendova.
Kvalitativnim istraživanjima rasvjetljavamo potrebe potrošača, njihove procese donošenja odluka, kao i njihove reakcije na kompanije i brendove. Mi sarađujemo i treniramo klijente kako da upotrijebe ova rješenja da se usmjere na rješavanje problema, prevaziđu postavljene ciljeve, otklone barijere, i budu inovativni.
Koristimo se analizama i statističkim tehnikama da pomognemo klijentima da dobiju neophodne detaljne i precizne informacije o preferencijama potrošača, da otkriju skrivene osobenosti koje će pomoći pozicioniranju brendova i da prognoziraju mnogo tačnije proračune tržišnih udjela i finansijskih uticaja.
Pomažemo klijentima da se dobar glas još dalje čuje i utičemo na brendove da se istaknu tokom procesa evaluacije; “zatvore prodaju”u prodavnici i preko agenata, i izgrade lojalnost svojih kupaca.